Μπορούμε να προσδιορίσουμε εκείνους τους ασθενείς που διατρέχουν κίνδυνο για έλκος λόγω μεγάλης πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία των πελμάτων τους. Ο προσδιορισμός και η μείωση  της μέγιστης πίεσης κατά μήκος της πελματικής επιφάνειας μπορούν να βοηθήσουν και να αποτρέψουν την ανάπτυξη των πελματικών ελκών.

Ο τύπος 1 (διορθωτικός) σχεδιάζεται για το διαβητικό ασθενή  θεραπεύοντας προβλήματα δερμάτων ή των πελματικών τραυμάτων. Αυτός ο τύπος ορθωτικού βοηθήματος μπορεί να απαιτήσει  παπούτσια μεγαλύτερου βάθους.

Ο τύπος 2 (διορθωτικός) σχεδιάζεται για το διαβητικό ασθενή με ιστορικό, θεραπεύοντας προβλήματα δέρματος. (π.χ. μετά από τραύματα). Αυτός ο τύπος ορθωτικού βοηθήματος μπορεί να απαιτήσει  παπούτσια μεγαλύτερου βάθους.

Ο τύπος 3 (accommodative) σχεδιάζεται για τον  διαβητικό ασθενή ο οποίος έχει έντονη ενόχληση στα πέλματα. Αυτοί οι ασθενείς έχουν συχνά παραμορφώσεις. Αυτός ο τύπος ορθωτικού βοηθήματος κατασκευάζεται από ειδικό μαλακό υλικό για να μειώσει την «ενόχληση» της ευαίσθητης επιφάνειας. Αυτός ο τύπος ορθωτικού βοηθήματος μπορεί να απαιτήσει  παπούτσια μεγαλύτερου βάθους.

Υπάρχουν πολλοί τύποι αρθρίτιδας, όλες έχουν δύο πράγματα από κοινού, πόνο και δυσκαμψία στις αρθρώσεις. Η αρθρίτιδα είναι μία εκφυλιστική  ασθένεια στην οποία ο χόνδρος που βρίσκετε στις επιφάνειες ενώσεων των οστών αλλοιώνεται , αναγκάζοντας το ένα κόκαλο να τρίβεται με το άλλο . Η Pelma Analysis έχει αναπτύξει μια συγκεκριμένη γραμμή αρθριτικού διορθωτικού ορθωτικού βοηθήματος  για την ανακούφιση των ασθενών σε όλα τα στάδια της αρθρίτιδας .
Το αρθριτικό ορθωτικό βοήθημα μπορεί να προσαρμοστεί σε μια υπάρχουσα παραμόρφωση, να παρέχει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των κραδασμών, και τη μείωση του πόνου στα πέλματα . Η χρήση των ορθωτικών βοηθημάτων που συνδυάζουν αυτές τις ιδιότητες εμφανίζεται να μειώνει την φλεγμονή στις αρθρώσεις των κάτω άκρων. Η συνετή χρήση των ορθωτικών βοηθημάτων από τους ασθενείς με αρθρίτιδα μπορεί να βοηθήσει και να επιβραδύνει την επιδείνωση των αλλοιώσεων των χόνδρων στο αρχικό στάδιο αλλά και την αλλοίωση των οστών στη περιοχή των κάτω άκρων.

Η ορθωτική γραμμή Sportcad έχει σχεδιαστεί συγκεκριμένα για τον επαγγελματία / ερασιτέχνη αθλητή. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του ορθωτικών βοηθημάτων τύπου Sportcad  είναι να αυξήσουν τα επίπεδα απόδοσης και άνεσης για τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος σε διάφορους τύπους αθλημάτων, όπως το ποδόσφαιρο, η καλαθοσφαίριση, η αντισφαίριση, ποδηλασία  ο στίβος κτλ. Η ορθωτική αυτή γραμμή τής Pelma Analysis επιτρέπει τον  έλεγχο κινήσεων και τη σωστή βιομηχανική διόρθωση επιτρέποντας τις κινήσεις πρηνισμού υπτιασμού των πελμάτων που απαιτούνται για το κάθε συγκεκριμένο άθλημα.

Το συγκεκριμένο ορθωτικό βοήθημα  είναι ένας τύπος τεσσάρων στρωμάτων διαφορετικής  πυκνότητας ο οποίος  αποτελείται, από μια μαλακή επίστρωση στο μεσαίο στρώμα κάλυψης και απορρόφησης κραδασμών και από ένα εύκαμπτο στρώμα στη βάση. Το ορθωτικό αυτό βοήθημα λόγω της διαμόρφωσης των στρωμάτων του και της ανάλογης σκληρότητας του είναι ιδανικό για το καταπονημένο αθλητικό πόδι.